HB&C vs Addy Duifhuizen MKV

Als je het onderste uit de kan wil, kun je wel eens het deksel op de neus krijgen. Dat overkwam HB&C afgelopen vrijdagavond in de topper tegen Addy Duifhuizen MKV. Voor aanvang van deze wedstrijd had HB&C een voorsprong van 3 punten op Duifhuizen. Het was dus aan Duifhuizen om bij dit duel de volle winst te pakken om het weer naar de koppositie in de Intro Personeel klasse te kruipen. Maar Duifhuizen kwam deze avond niet in haar sterkste bezetting naar sporthal De Ridder. Spelers als Teus den Hartog, Reinier Frietema en Arjan Duifhuizen ontbraken en Pieter Duifhuizen was niet 100% fit en fungeerde deze avond als doelman waardoor Maarten Slingerland een "veldtenue" kreeg toegewezen. De start van Duifhuizen was zoals gewenst met een snelle treffer van Guido Bakker; 0-1. HB&C herstelde zich snel en wist het te profiteren van het feit dat Pieter Duifhuizen geen geboren keeper is; 2-1. Kort na de 1-2 was het Guido Bakker die al weer tegenscoorde; 2-2. Niet veel later stond de verdediging van HB&C te slapen toen een voorzet vanaf rechts precies op de voet kwam van de geheel vrijstaande Ardy Droogendijk; 2-3. HB&C ging direkt op zoek naar de gelijkmaker daarbij profiterend van het veelvuldige balverlies van Guido Bakker die dikwijls iets te veel hooi op zijn vork nam op plaatsen waar dat uiterst riskant was. Met af en toe kunst en vliegwerk wist Pieter Duifhuizen zijn doel schoon te houden maar in de 26e minuut was hij kansloos op een inzet van Chris v.d. Graaf; 3-3. Op het half uur schakelde doelman Pieter Duifhuizen weer eens mee in. Dat deed hij deze wedstrijd veelvuldig waarbij het opvallend was dat HB&C het de doelman nooit moeilijk maakte en het ook niet kon profiteren bij balverlies of een snelle omschakeling. Nu ook mocht Duifhuizen vrij opkomen om te besluiten met een schot die door doelman Maarten Boertje niet kon worden gepareerd; 3-4. Een minuut later was het al weer gelijk door Anthony Spruyt. Na de 4-4 zou je verwachten dat HB&C haar tegenstander wat meer zou laten komen. Zij zijn immers de ploeg in "achtervolging". Maar het tegenovergestelde was het geval. HB&C ging voor de volle winst en bestookte haar tegenstander met de ene naar de andere aanval. Die werden allemaal goed doorstaan en in de voorlaatste minuut was het een counter die HB&C de wedstrijd deed verliezen. Twee man kon geheel vrij op doelman Boertje opstomen waarbij Willem Peekstok de speler was die de 4-5 eindstand noteerde. Spanning terug in de Intro Personeel klasse !